Τι είναι το BESΤ;

Το BEST (Board οf European Students of Technology) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, φοιτητικός εθελοντικός οργανισμός. Από το 1989, προσφέρει ευκαιρίες για επικοινωνία, συνεργασία και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ φοιτητών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δραστηριοποιείται μέσω 97 τοπικών ομάδων BEST σε 34 χώρες, οι οποίες δημιουργούν ένα αναπτυσσόμενο, άριστα οργανωμένο, ισχυρό, νεανικό και καινοτόμο δίκτυο φοιτητών. Με περισσότερα από 3400 μέλη να απασχολούνται σε καθημερινή βάση πανευρωπαϊκά με την ανάπτυξη των υπηρεσιών του BEST και μέσω των διοργανώσεων του, απευθύνεται σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο φοιτητές.

Το BEST ενθαρρύνει την «Ενίσχυση της Διαφορετικότητας» και βοηθά τους Ευρωπαίους φοιτητές της τεχνολογίας να αποκτήσουν μια διεθνή νοοτροπία, με το να φτάσουν σε μία βαθύτερη κατανόηση των Ευρωπαϊκών πολιτισμών και αναπτύσσοντας την ικανότητα να δουλεύουν εθελοντικά σε ένα διεθνές περιβάλλον. Κύρια δράση του BEST είναι τα ακαδημαϊκά σεμινάρια που οργανώνονται με σκοπό να παρέχουν συμπληρωματικές γνώσεις στους συμμετέχοντες για ένα σύγχρονο τεχνολογικό θέμα. Οι συμμετέχοντες διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αναπτύσσουν ικανότητες και, ταξιδεύοντας,  γνωρίζουν άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς. Επίσης, μέσα από πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς (EBEC) που διοργανώνονται, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει από τη σχολή, στην πράξη. Το BEST οργανώνει δράσεις σχετικές με την  αγορά εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες στους φοιτητές μέσω διοργανώσεων υποστήριξης επαγγελματικής σταδιοδρομίας (job fairs, company visits, workshops). Από το  διεθνές κέντρο καριέρας του BEST παρέχει γνώσεις και ανάπτυξη ικανοντήτων, ώστε να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να φτάσουν πιο κοντά στην στο επαγγελματικό τους μέλλον που ονειρεύονται. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο τα μέλη του οργανισμού μπορούν να μοιράζονται γνώσεις και να αποκτούν εμπειρία οργανώνοντας αυτές τις δράσεις.

Ταυτότητα του BEST

Όραμα

Ενίσχυση της Διαφορετικότητας

Οι άνθρωποι κατανοούν και σέβονται διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνίες. Το περιβάλλον αυτό, υποστηρίζει τους ανθρώπους στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και στην υπεύθυνη δράση τους.

Αποστολή

Ανάπτυξη φοιτητών

Το BEST βοηθά τους φοιτητές να επιτύχουν μια διεθνή νοοτροπία, να κατανοήσουν καλύτερα τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες και να αναπτύξουν την ικανότητα να εργάζονται σε πολιτιστικά διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το BEST δημιουργεί ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών και τους υποστηρίζει στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

BEST Spirit

Το BEST Spirit είναι η έμπνευση για όλες τις δράσεις μας.

 • Ευελιξία

Επιδιώκουμε την ικανότητα να κάνουμε αλλαγές και να αντιμετωπίζουμε τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε καινούριο. Εκτιμούμε και αυξάνουμε την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε γρήγορα σε αλλαγές στο περιβάλλον ή σε οποιαδήποτε άλλα εμπόδια αντιμετωπίζουμε.

 • Φιλία

Χτίζουμε καλές σχέσεις στις οποίες οι φοιτητές βοηθούν, υποστηρίζουν και φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Εκτιμούμε τις καλές προσωπικές σχέσεις και την ομαδική εργασία. Εστιάζουμε σε κάθε άτομο που συμμετέχει στις δραστηριότητές μας και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε συνέργεια.

 • Διασκέδαση

Απολαμβάνουμε ό,τι κάνουμε. Εκτιμούμε τα θετικά συναισθήματα των ανθρώπων που εμπλέκονται στις πράξεις μας. Προσπαθούμε να κάνουμε τις δραστηριότητές μας ευχάριστες σε όλους όσους συνδέονται με αυτές. Ενεργούμε με πάθος και προσπαθούμε να μοιραστούμε αυτό το πάθος με τους ανθρώπους γύρω μας.

 • Βελτίωση

Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε ό,τι κάνουμε. Χρησιμοποιούμε όλη τη δημιουργικότητά μας για να ενισχύσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε. Αυτό γίνεται για να εγγυηθούμε τη συνεχή ανάπτυξη των ενεργειών μας.

 • Μάθηση

Αποκτούμε δεξιότητες και κατανόηση μέσω της εμπειρίας. Εκτιμούμε όλα όσα μαθαίνουμε μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής στις δραστηριότητές μας και προσπαθούμε να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από κάθε πτυχή της δουλειάς μας. Εκτιμούμε την προσωπική ανάπτυξη και αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή κοινότητα μάθησης, όπου έχουμε την ελευθερία να μοιραζόμαστε και να αναπτύσσουμε ιδέες.

Θέση

Το BEST είναι μια εθελοντική, μη πολιτική, μη κερδοσκοπική, μη αντιπροσωπευτική διεθνής ένωση ευρωπαίων φοιτητών τεχνολογίας.

 • Κάνουμε τα πάντα με ελεύθερη βούληση.
 • Είμαστε πολιτικά ουδέτεροι.
 • Προσπαθούμε να μην αποκομίσουμε κέρδος από τις πράξεις μας.
 • Δεν εκπροσωπούμε κανέναν.
 • Έχουμε την έδρα μας στην Ευρώπη.
 • Είμαστε εκεί για ευρωπαίους φοιτητές τεχνολογίας

Περισσότερες πληροφορίες: www.best.eu.org